حمایت عاطفی از بیماران مبتلا به سرطان

حمایت عاطفی از بیماران مبتلا به سرطان

بیماری سرطان یک بیماری چالش برانگیز در عصر حاضر است و ابتلا به آن استرس­های فراوانی را در پی دارد. حمایت روانی و عاطفی از بیمار مبتلا به سرطان به کاهش این استرس­ها کمک می­کند. افرادی که در اولویت­های اصلی دایره­ی زمینه­ی حمایت عاطفی قرار می­گیرند شامل خانواده و دوستان بیمار، افرادی که از بیمار مراقبت می­کنند و پزشکان و پرستاران هستند. تحقیقات نشان داده است که حمایت­های عاطفی در روند درمان و کیفیت زندگی بیمار تاثیر مثبت می­گذارد. توصیه می­شود که افراد در دایره­ی حمایتی عاطفی بیمار رفتار­هایی همچون درآغوش گرفتن فرد برای همدردی، گوش دادن به درد دل­های او، در تماس بودن با فرد بیمار، آگاهی از وضعیت او، حفظ رابطه­ی عادی خود با او و داشتن برنامه­ی تفریح همراه با فرد داشته باشند. توصیه می­شود اطرافیان رفتارهایی که باعث ناراحتی بیمار همچون من احساس تو را درک می­کنم، کمک­هایی که بیمار درخواست نکرده است و مقایسه کردن با افرادی دیگر مبتلا به سرطان از خود بروز ندهند. کنار آمدن فرد بیمار با شرایط جدید به بهبود وضعیت روانی و درمانی فرد کمک می­کند. برای این کار بهتر است که در صورتی که فرد مبتلا دارای انرژی و توان کافی است خود را مشغول کار و فعالییت کند و یا در محیط­های شلوغ حضور پیدا کند. عصبانیت ناشی از دچار شدن به بیماری سرطان یک چیزی عادی است. بروز دادن این عصبانیت بهتر از حبس کردن آن در خود است. توصیه می­شود که فرد مبتلا در مورد این مسائل با فردی که رابطه­ی صمیمی دارد یا مشاور و روانشناس صحبت کند. همچنین ترس و نگرانی از بیماری یک چیز طبیعی است که بیشتر آن از اطلاعات غلط یا افراد دارای دانش کم در مورد سرطان منشا می­گیرد. بهتر این است که در زمینه­ی سرطان و درمان­های آن آگاهی بیشتری فرد مبتلا کسب کند. امید محرک زندگی است. میلیون­ها نفر در دنیا درگیر سرطان هستند و راه­های جدیدتری برای درمان سرطان طراحی شده است. از این رو بهتر است به جای غم و غصه خوردن فرد بیمار بیشتر در طبیعت وقت بگذراند و همچنین برنامه­های خود را صرفا به خاطر این تفکر که دچار سرطان شده است تغییر ندهد و داستان افرادی را که با سرطان دسته و پنجه نرم کردند و آن را شکست دادند مطالعه کند. افسردگی ناشی از سرطان همچون دیگر افسردگی­ها قابل درمان است و هنگامی که علائمی همچون ناراحتی طولانی مدت، احساس کرختی و بی حوصله بودن، عصیانیت و لرزیدن ناشی از آن، گریستن در طولانی مدت و ناامیدی اگر بیشتر از دو هفته دیده شد لازم است که به پزشک مراجعه شود.

آخرین به‌ روز رسانی: ۲۰ خرداد ۱۳۹۹

منابع

Cancer Research UK. How to support someone with cancer. Available from HERE

National Cancer Institute. Feelings and cancer. Available from HERE

۰ ۰ vote
Article Rating

اگر این مطلب را می‌پسندید آن را به اشتراک بگذارید:

اشتراک گذاری در facebook
Facebook
اشتراک گذاری در twitter
Twitter
اشتراک گذاری در linkedin
LinkedIn
اشتراک گذاری در telegram
Telegram
عضویت
خبرم کن اگر:
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

فهرست مطالب

آخرین مطالب

عوارض سرطان بر روی قوای جنسی

قوای جنسی بخش جدانشدنی از زندگی افراد بالغ است که بر روی کیفیت زندگی افراد تاثیر مستقیم دارد. سرطان بیماری است که بر روی زندگی فرد تاثیرات عمیق می‌گذارد. بیماری سرطان و داروهایی که برای درمان آن به کار می‌روند به شکل‌های مختلف بر روی زندگی فرد از جمله توانایی فیزیکی، ویژگی‌های عاطفی و قوای جنسی فرد تاثیر عمیق می‌گذارد. از جمله تاثیراتی که سرطان بر روی زندگی جنسی فرد می‌گذارد می‌توان به عدم ارگاسم، عدم تمایل به انجام رابطه جنسی، خستگی و ناباروری است. هرچند که اثرات انواع سرطان بر روی فرد می‌تواند متفاوت باشد، اما به شکل معنادار و یکسانی بر روی رضایت جنسی افراد تاثیر می‌گذارد.

ادامه مطلب »

غربال‌گری ژنتیکی در سرطان روده

تست­های تشخیصی، تست­هایی هستند که معمولا عامل بیماری را مشخص می­کنند که نشانه­های آن در بیمار بروز پیدا کرده است. اما غربال گری، تستی است که معمولا فرد بدون بروز علائم وضعیت بیماری او شناسایی می­شود. در نتیجه غربال گری معمولا برای افرادی است که بیماری در آن­ها بروز پیدا نکرده است. هدف غربال گری شناسایی بیماری در مراحل ابتدایی و جداسازی افراد با ریسک بالا می­باشد. هرچند که هدف اصلی غربال گری پیشگیری و کاهش شیوع بیماری است. سازمان بهداشت جهانی برای غربال گری موارد زیر را ذکر کرده است.

ادامه مطلب »